پنجشنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳

همایش بین المللی ((مهدویت ؛ فرصت ها و چالش ها ))

از سال 1399 با تشکیل جلسات اندیشه ورزی متشکل از فارغ التحصیلان و دانشجویان دکتری رشته ((کلام شیعه)) دانشگاه ، پیشنهاد آن کلید خورد و پس از برقراری نشست های علمی مشورتی در چندین جلسه از طریق ویدئو کنفرانس با پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی قم حضوری با دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان ، مدیریت حوزه علمیه استان خورستان ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ، سازمان تبلیغات اسلامی ، دفتر تبلیغات اسلامی خوزستان ، صدا و سیما خوزستان ، شبکه الاهواز و رسانه های محلی  ، محورهای همایش و نحوه و زمان برگزاری تعیین گردید. همایش در پنج محور اصلی که هر کدام محورهای فرعی متنوعی را در برگرفته فراخوان مقاله شد:

• مهدویت و نقش انتظار در ایجاد تحرک و بالندگی فکری معنوی ، اجتماعی و سیاسی در جامعه
  • مهدویت و ضرورت تشکیل نظام اسلامی در دوران غیبت
  • مهدویت و تشکیل تمدن نوین اسلامی
  • مهدویت و چالش های پیش رو
  • مهدویت و جریان های انحرافی

خوشبختانه به کمک پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ، مجوز ISC  (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) اخذ شد همچنین امکان چاپ مقالات در مجلات علمی – پژوهشی و نیز کتاب مجموعه مقالات همایش ، فراهم گردید که این خود کمکی به دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه امیر المومنین (ع) بشمار می آید.

ضمن هماهنگی با صدا و سیما و رسانه ها و خبر گزاریهای استان ، نشست خبری در تاریخ تیرماه 1399 برگزار شد. در فضای مجازی و پایگاه های خبری و سایت دانشگاه پس از طراحی پوستر و رونمایی از آن ها نسبت به اطلاع رسانی و فراخوان مقاله اقدامات بایسته صورت پذیرفت .

جای بسی خوشوقتی است که  موضوع همایش و در خواست شرکت در آن در سطح قابل قبولی با استقبال دانش پژوهان و محققان و فضلای حوزه و اساتید و دانشجویان روبرو گردید که ناگزیر شدیم از میان دهها مقاله ارسالی ، ابتداء شصت مقاله را گزینش و پس از آن با بررسی های علمی توسط کمیته داوران ، از بین 60 مقاله ، 21 مقاله برگزیده شده که تعدادی از آن متعلق به دانشجویان و اساتید دانشگاه امیر المومنین (ع) و حوزه علمیه استان خوزستان بوده است.

این همایش به کمک معاونت آموزشی و کمیته فرهنگی ستاد اربعین (زیر نظر نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت ) به صورت زنده (آنلاین و پخش مستقیم )از سه شبکه 1- عبرات 2- هیات آنلاین 3- شبکه اربعین پخش شد.

همایش در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد

الف – صبح : افتتاحیه  : مراسم رسمی

• پیام حضرت آیه ا... موسوی جزایری زعیم حوزه های علمیه استان خوزستان
  • سخنرانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه اهواز : حجه الاسلام و المسلمین موسوی فرد
  • سخنرانی رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی – قم : حجه الاسلام و المسلمین دکتر الهی نژاد
  • سخنرانی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی قم : حجه الاسلام و المسلمین دکتر شهبازیان
  • ارائه گزارش همایش توسط دبیر علمی همایش : دکتر ناصر سودانی
  • مداحی به مناسبت آغاز امامت آقا امام زمان (عج)

و برنامه های متنوع مانند کلیپ ، پذیرایی و ...

برنامه عصر : از ساعت 15 الی 17

تشکیل پنل (نشست های تخصصی ) در سه بخش :

• مهدویت و نقش انتظار : با مدیریت علمی : آیت ا... حسن زاده
  • مهدویت و تشکیل نظام اسلامی (تمدن اسلامی) با مدیریت علمی : آیت ا.. دکتر حیدری
  • مهدویت و چالش ها و جریان های انحرافی : با مدیریت علمی حجه الاسلام و المسلمین دکتر شهبازیان از پژوهشگاه قم

ارائه گزارش کمیته ها و نشست های علمی توسط دبیران علمی ، سخنرانی مبسوط آیت ا... دکتر محسن حیدری عضو مجلس خبرگان رهبری و از مدرسان دانشگاه امبر المومنین (ع) همایش بصورت حضوری و مجازی در محل دار القرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی صورت پذیرفت و جمع بندی نهایی توسط دبیر علمی دکتر سودانی انجام گرفت. سیس هدایا و جوایز به نویسندگان مقالات برتر اهدا گردید.